ADVOCATUUR

Wat horen we in de branche?

FD 3 nov 2016:
‘Helft jonge advocaten gestresst door de druk die zij voelen om opdrachten binnen te halen voor de advocatenkantoren waar voor zij werken.
Een aanzienlijk deel (44%) vindt de werkdruk te hoog en ‘het moeten acquireren’ is een van de verklaringen daar voor’.

Dit blijkt uit een enquete van Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) in samenwerking met  Movir.

En ‘Rabobank cijfers en trends 2017’:

Switch in de organisatie is nodig
De prognose voor de lange termijn is positief. Advocatenkantoren profiteren van de economische groei en de toenemende juridisering van de maatschappij.
Dit vraagt ook van kantoren om naar hun eigen organisatie te kijken. Steeds meer kantoren kiezen voor een ander organisatiemodel dan het klassieke partnermodel. Deze stap is ook nodig om personeel te binden. Personeel kan in een competitieve markt het verschil maken.
Competenties als relatiemanagement, acquisitie en consultancyvaardigheden worden in de markt belangrijker, naast juridisch hoogstaand advies.

Hoe anticipeert u op deze gegevens en ontwikkelingen?

Onze werkwijze

Stelling:

Advocaten die plezier beleven aan acquisitieactiviteiten voeren deze vaker en succesvoller uit waardoor ze gemakkelijker en meer opdrachten verwerven.

Plezier in acquisitie kan alleen worden verkregen als uw acquisitie-activiteit te maken heeft met uw vakinhoudelijke expertise (Kennis), de relaties waar u het prettigst mee samenwerkt (Markt) en wat past bij uw karakter en vaardigheden (Persoon).

acquisitie waarde IT branche

Plezier in Acquisitie krijg je bij Profacq. Profacq trainde in afgelopen jaren meer dan 300 advocaten in ‘Acquisitieplezier’. Deze advocaten weten nu exact welke activiteiten bij hen passen op basis van hun karaktereigenschappen, competenties en ervaringen.

Vanuit de focus op de advocatuur bestaan de deelnemers in de workshops alleen uit advocaten. Hierdoor sluit de theorie nauw aan bij de praktijk en dit is van grote invloed op de effectiviteit. De theorie is dan ook rees de volgende dag uitvoerbaar.

Ons aanbod

Open training: Workshop ‘Acquisitieplezier voor Advocaten in 1 dag!’

  • Een workshop van een hele dag voor slechts € 99,00 waarin de organisatie van en de communicatie rondom acquisitie worden behandeld. Ofwel, HOE kom ik bij een potentiele opdrachtgever aan tafel en WAT zeg ik aan tafel.

Deelnemers ontvangen een certificaat met PE punten waarbij elk netto lesuur staat voor 1 punt. De workshop ‘Krijg acquisitieplezier in 1 dag!bedraagt 6 lesuren.

 Klik op onderstaande button voor de eerstvolgende datum en info over het programma.

Programma Workshop

In-company training: Training Acquisitieplezier

  • Een in-company traject met het gehele team. Na een assessment wordt er op maat een training in acquisitieplezier samengesteld. Deze training is exact afgestemd op de trainingsbehoefte van de individuele advocaat.

Klik op onderstaande button voor een afstemming van de behoefte op het maatwerk.

afspraak maken

Literatuur voor de advocatuur: De advocaat en acquisitie en De nieuwe advocaat is jurist en acquisiteur

Profacq verzorgde workshops voor advocaten bij onderstaande kantoren:

Wij verzorgden workshops voor advocaten bij:

AKD

Avio
blauw tekstra uding
Bout Overes
Brands
CKV
De advocaten van van Riet
levenbach gerritsen
KJB advocaten
Jaeger
van goud
van gorcom
milestone-advocaten
hekkelman
Tophoff
Advocatenkantoor-Ploeg
Cleerdin
hijink-advocaten
KJB-advcoaten
stein-advocaten
beks
birne-advocaten
blom
Bosvanderbrug
bouwman van dommelen
  DNA    legal experience
Dommerholt
Feenstra de Puttergroen caubo montessoriJensla groMAnz LegalPellicaanPoelmannRikmenspoel Bakkerstorm van sgravensandevan Riessenvan veenvan zeijlbijlaartsenross-advocatentebiesebeek-advocatenvanderbeek-advocatuurwybenga-advocatenlogo peter buisman deflogo_thooftlogo-boers-advocatensixwolterscropped-logo-alcmaria-advocaten-alkmaarHulsbergen PardaanKZO 013index-logo-advocaten-in-de-praktijkLexington