ACCOUNTANCY

Waarin kenmerkt zich de accountancy?

De tarieven staan onder druk!

Aldus Rabo Cijfers & Trends:
‘De sector heeft te maken met blijvende prijsdruk, met name in audit en samenstelpraktijk. Een van de trends is dat advisering het (omzet)gat moet opvullen dat geslagen is door toenemende digitalisering en prijsconcurrentie in de accountancybranche. Vraag is hoe groot de markt is voor advies en of ondernemers bereid zijn hier extra voor te betalen. Nog weinig kantoren blijken in staat de dalende inkomsten uit de samenstelpraktijk met advies te kunnen opvangen. Onderscheidend vermogen is daarom essentieel. Daarbij komt dat tegenwoordig veel data en informatie online te vinden is en dus om echt toegevoegde waarde te bieden diepgaande kennis van de bedrijfsvoering en dynamiek van de waardeketen noodzakelijk is

Nieuwe aanpak
‘De sector zal moeten vernieuwen om haar toegevoegde waarde voor de toekomst te behouden.

Dit vergt de nodige investering in competenties van de accountant. Kennis van de klant en de branche waarin deze actief is, commerciële vaardigheden, een proactieve houding, analysevaardigheid, empathisch vermogen en ‘intimacy’ moeten goed ontwikkeld zijn. En dan vervolgens…

Tijd voor Acquisitieplezier maken!
Het wordt dus in toenemende mate belangrijk om als accountant te gaan acquireren op een manier die bij hem/haar past. Het bezit van verschillende acquisitievaardigheden is essentieel.

Maar welke?

Onze werkwijze

Stelling:
Elke accountant bezit een belangrijke dosis ‘acquisitiewaarde’ en kan van daaruit een belangrijke bijdrage leveren aan acquisitie!

acquisitie waarde IT branche

Plezier in acquisitie
Acquisitieplezier is een van de belangrijkste onderdelen van langdurig succesvol ondernemen en daarvan bestaan vele vormen. Maar welke manier van acquisitie past nu bij uw kantoor, bij u en uw collega-accountants, zodat er plezier wordt beleefd in wat zij doen om nieuwe adviesopdrachten te werven?

Profacq ondersteunde reeds succesvol diverse accountantskantoren. Reacties van deelnemers aan eerdere workshops:

“Prima cursus waar je echt iets aan hebt.”
“En nu vol gas de boer op!” deelnemer Fjodor de Weerdt
“Doe aan acquisitie, volg je intuïtie, vergroot je marktpositie.” aldus Ingrid Broekhuizen

Ons aanbod

Open training: workshop ‘Acquisitieplezier voor Accountants in 1 dag!’ (slechts €99,00)

Een workshop* van een hele dag waarin we stilstaan bij HOE komen we aan tafel bij onze potentiele opdrachtgever en WAT zeggen we dan aan tafel. Bedoeld voor de accountant die acquisitie steeds belangrijker onderdeel van zijn/haar dagtaak ziet worden en geen dingen wil doen tegen zijn/haar zin in.

 Klik op onderstaande button voor de eerstvolgende datum en info over het programma.

programma workshop

* De PAO workshop behandelt bedrijfs- en organisatorische elementen m.b.t. succesvol ondernemerschap (bron: 9 pijlers van Prof. Dr. F. Kwakman in zijn boek Professionals en Acquisitie). Indien deze cursus van belang is voor de dagelijkse beroepsuitoefening van een accountant (dit verschilt nl. per accountant) kan deze cursus in aanmerking komen voor PE-uren. De accountant wordt geadviseerd hiervoor de ‘regelgeving van de NBA‘ te raadplegen. De netto lestijd van deze workshop bedraagt 6 uur.

In-company training: Training Acquisitieplezier

  • Een in-company traject met het gehele team. Na een assessment wordt er op maat een training in acquisitieplezier samengesteld. Deze training is exact afgestemd op de trainingsbehoefte van de individuele accountant.

Klik op onderstaande button voor een afstemming van de behoefte op het maatwerk.

afspraak maken

Wilt u weten hoe accountants op een effectieve én leuke, bij hen passende manier kunnen acquireren?

Mail naar info@profacq.nl voor een afspraak, vul het contactformulier in, of bezoek een keer onze kennismakingsworkshop Acquisitieplezier voor Accountants.

Interessant artikel voor de accountant: Acquisitie-focus-op-de-juiste-relaties

Wilt u op de hoogte blijven van Acquisitieplezier voor accountants? Word dan lid van onze Linkedin Groep.

Wij verzorgden workshops voor accountants bij o.a.: